ALBERACCESSORİES GÜMÜŞE DAİR SIKÇA SORULAN SORULAR

Sadece sizi ve sevdiklerinizi renklerle yansıttık !

 

GÜMÜŞE DAİR SIKÇA SORULAN SORULAR

 

Kimyasal Ürünler: Kimyasal içerikli –özellikle sülfat ağırlıklı- birçok ürün gümüş malzemesinin çok erken kararmasına neden olmaktadır. İçerisinde sülfat bulunan sabun, şampuan gibi ürünler ve parfüm, deodorant gibi ürünlerde gümüşle direkt olarak temas etmesi sonucunda olumsuz bir sonuca neden olmaktadır.
Hava Kirliliği: Gündelik hayatın içerisinde birçok kişiyle aynı alanlarda bulunmak ve izole olmanın çok zor olduğu kalabalık alanlarda havaya karışan maddeler gümüşle direkt etkileşime geçmekte ve kararmasına sebebiyet vermektedir.
Ter: Ter asidik değeri yüksek bir sıvıdır. Ph etkili sıvılarda eğer asit oranı fazlaysa gümüş bu durumdan olumsuz etkilenecektir.
Nem: Gümüş takılar kullanılmadığı zamanlarda bir gıda gibi özel olarak muhafaza edilmelidir.

Gümüş parlatma beziyle, gümüş ürünler kolayca yeniden parlak ve ışıltılı hallerine kavuşturulabilir. Alberaccessories ile iletişime geçerek ürünlerinize bakım yaptırabilirsiniz.

Gümüş, eski çağlardan beri kullanılan değerli bir madendir. Altın ve bakırdan sonra keşfedilmiş olan gümüş, geçmişten günümüze geniş bir kullanım alanı bulmuştur. Gümüşün element tablosundaki simgesi Ag’dir. Parlak ve beyaz bir yapıya sahip olan gümüş madeni, oldukça dikkat çekici ve göz alıcıdır. Gümüş paslanmaz ve tüm metaller arasında en beyaz olan madendir.

Gümüşü tam parlattığınızda kusursuz bir yansıtıcı yüzey elde edersiniz. Bu özelliği sebebiyle optik ayna yapımında da kullanılır.

Gümüş iletken özelliğe sahiptir, elektriği en iyi ve en hızlı ileten madenlerdendir. İnsan vücudunda bulunan negatif enerji gümüşün etkisiyle dağılır ve kişinin rahatlamasına yardımcı olur. Gümüşün iletken bir madde olması ve ısıyı hızlıca iletiyor olması sebebiyle, tekstil ürünlerinde de gümüş kullanılır.

Gümüşün en önemli özelliklerinden bir diğeri ise antibakteriyel olmasıdır. Gümüş mikrop, virüs, bakteri barındırmaz, sağlıklı bir ortam sağlar. Antibakteriyel olduğu için sağlık alanında da yoğun olarak kullanılan gümüş kuvvetli bir antiseptiktir.

Gümüş, yumuşak bir maden olduğu için, işlenmesi kolaydır.

Gümüş ürünlerinizi kullanmadığınız zamanlarda, hava ve ışık ile temasın minimize edildiği ortamlarda saklayabilirsiniz.

Gümüş pek çok farklı alanda kullanılan bir madendir. Gümüş madeninin kullanım amacına göre farklı ayarlarda üretimi yapılır. Ayar farklılığı, üretim aşamasında yapısal bazı değişiklikler yapılarak sağlanır. Ayar farklılığının temel nedeni, şekil vermeyi kolaylaştırmaktır. Gümüş ayarı nedir diye bakacak olursak, kullanılan gümüş eşyanın hangi oranda gümüş içerdiğini belirten ayardır diye tanımlayabiliriz.

Gümüş ayarlarında uluslararası standartlar vardır ve ayarlarda genellikle binlik sistem baz alınmaktadır. Binlik sistem 750, 800, 925, 950 ve 1000 gibi değerler ile gösterilir. 1000 ayar gümüş, içerisinde farklı element ve metal bulunmayan saf gümüştür yani bu değer gümüşün saf olduğunu belirtir. Gümüş madeni ticari amaçla kullanılacak ise 999 veya 1000 saflıkta olmalıdır. Sertifikalı gümüşlerin ayarları ise 999’dur.

Gümüşün saf hali (1000 ayar) oldukça nazik bir yapıya sahip, esnek ve yumuşak olduğu için pek dayanıklı değildir. Bu nedenle bakır gibi madenler ile karıştırılıp sertleşmesi ve kolay şekil alması sağlanır. Böylece hem daha rahat işlenebilir hale gelir hem daha uzun ömürlü olur.

Gümüş ayarları içinde en fazla kullanılanı ise 925 ayardır. 925 ayar gümüş ibaresi, ilgili eşyanın içerisinde yüzde 92,5 oranında gümüş kullanıldığını ifade eder, yüzde 7,5 oranında ise bakır kullanılır. 

– Gümüş takıların kararmasını engellemenin en etkili yolu, onu bir çanta veya temiz, kuru ve hava geçirmez bir kapta saklamaktır. Bu şekilde takılarınızın çizilmesini de önleyebilirsiniz. Kararmaya sebep olan elementleri emmeye yardımcı olacak kabın içindeki mücevherle birlikte kararmaz bir şerit kullanmalısınız.
– Gümüşünüzü yenilemek için zaman zaman gümüş aksesuarlarınızı mikrofiber bir bez ile silin ve parlatın.
– Duşta, spa küvetinde veya yüzme havuzunda gümüş takıları kullanmayın.
– Gümüşün yüzeyini çizebileceğinden lekeleri temizlemek için diş macunu veya kabartma tozu kullanmanız önerilmez
– Gümüşünüzü temizlemek için ağartıcı veya aseton gibi sert kimyasallar kullanmayın; gümüşü daha donuk hale getirip yüzeyi mahvedebilirler.
– Gümüşü ev ortamında parlatmak için limon, sirke ve karbonat gibi malzemelerin kullanılacağı önerilse de bunlar gümüşe daha fazla zarar verebilir. Gümüşü parlatmak üzere özel olarak üretilen ürünlerden yararlanmak daha iyi bir tercih olacaktır.

Alberaccessories’den Satın alınan Her ürün ve hizmet Alberaccessories Garantisi Altındadır!  Gümüşün gerçek gümüş olduğunu anlamanın bir diğer yolu ise gümüşü mıknatısa tutmaktır. Gerçek gümüş mıknatısı çekmez. Eğer ürününüz mıknatısı çekiyorsa, gümüş olmadığından emin olabilirsiniz.

Beklemek istemiyor ve yanıtı hemen öğrenmek istiyorsanız, size en yakın kuyumcuya ve gümüşçüye ürünü gösterebilir ve gerçekten gümüş olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Gümüşün, kendine has mavi ve grimsi bir rengi vardır. Gümüşün gerçek olup olmadığını anlamak uzmanlık işidir, size en doğru yanıtı uzmanlar verecektir.

Gümüş, iletkenliği en yüksek metallerden biridir, elektriği çok iyi iletir. Vücuda temas eden gümüş ürünler, bedende birikmiş olan negatif iyonları alarak kişinin rahatlamasına yardımcı olur. Ayrıca gümüş, radyasyona karşı da koruyucu özellik taşır. Gümüş, bakterileri temizler, mikropları öldürür. Gümüşün antibakteriyel özelliği çok eskiden beri bilindiği için zehirlenme korkusu olanlar suları gümüş kaplardan içmişlerdir. Gümüş kapta bir süre bekletilen su, mikrop ve zehirden arınır ve güvenle içilebilir hale gelir. Mesela uzmanlar, mikroplara karşı daha savunmasız olan bebeklere gümüş bardakta su verilmesini tavsiye ederler. Gümüş mama tabağı ve gümüş mama kaşığı kullanılmasının başlıca sebebi de budur. Gümüşün değerini ve önemini en iyi anlatan söz “Ağzında gümüş kaşıkla doğmak” deyimidir. Çok eski zamanlardan beri anneler, bebeklerini mikroplardan korumak için ellerine gümüş kaşık verir ve onu emmelerini sağlar. Ancak bunu ancak zengin olanlar yapabildiği için, “ağzında gümüş kaşıkla doğmak” deyimi “doğuştan kısmetli” anlamında günümüzde hala kullanılmaktadır. Çok eskilerden beri gelen gümüş tabak, kaşık, çatal kullanma alışkanlığı da yine gümüşün mikrop barındırmama özelliğinden kaynaklanmaktadır. Örneğin Grekler yemek ve su kaplarını bakterilerden temizlemek için gümüşten yararlanmışlardır. Bilim adamları tarafından yapılan çeşitli araştırmalarda, hiç bir mikrobun gümüşe altı dakikadan fazla dayanamadığı defalarca tespit edilmiştir. Gümüşün antiseptik ve anbtibakteriyel olması, pek çok alanda güvenle kullanılmasını sağlıyor. Örneğin ameliyat aletlerinin gümüşten yapıldığı bilinmektedir. Günümüzde su filtrelerinde gümüş folyolar kullanılmaktadır, vs… Pandemi nedeniyle hayatımızın tamamen değiştiği ve yeni normallerin oluştuğu günümüzde artık hepimiz kaçınılmaz olarak maske takıyoruz. Mesela en sağlıklı bez maskenin gümüş iyonlu maskeler olduğu uzmanlar tarafından da sıkça belirtiliyor. Tamamen saf gümüşten yapılmış bir yüz maskesi, virüs ve bakterilerden korunmamızın en sağlıklı yoludur.

Ürünlerimizin kazançlarından ziyade pastadaki payımızı kaliteden yana kullanmanın doğru olduğunu düşünüyoruz, 

Alberaccessories olarak hedefimiz, doğaya ve doğada yaşayan her canlıya saygıyı öncelik bilmek, Üretim süreçlerinin her aşamasında yenilikçi sürdürülebilir ve çevre dostu bir iş ahlakıyla hareket etmek, kadın girişimcileri ve istihdamını desteklemek, sokak canlarına destek olmak.

Alberaccessories’den Satın alınan Her ürün ve hizmet Alberaccessories Garantisi Altındadır!

Ürünlerimiz 2 yıl garanti kapsamındadır, lütfen ürün garanti koşullarını okuyunuz.

Takılarımız 925 ayar Gümüş, altın veya altın kaplamadır, Tamamı Elde Üretilmiştir, Krem, Parfüm, Alkol, Çamaşır Suyu Gibi Kimyasal Maddeler İle Temasından Kaçınılmalıdır, Ürün Bakımınızı Pamuklu Yumuşak Kuru Bir Bez İle Yapabilirsiniz, Ürünlerimizde Kesinlikle Kanserojen Madde Nikel, Boya vb madde Kullanılmamaktadır,